Onzichtbaar maar zo belangrijk!

Monturen zijn zichtbaar en u kiest een nieuwe bril of zonnebril met zorg en passend bij uw gezicht en stijl. Met brillenglazen is dat anders. Voor ieder ‘probleem’ is er een ruime keus aan oplossingen maar wat is nu voor u het beste? Om daarachter te komen, stellen wij u tegenwoordig meer vragen dan voorheen toen er nog niet zo veel keus in brillenglazen was. Moderne innovatieve brillenglazen zijn veel meer dan vroeger afgestemd op het toekomstige gebruik. Het maakt namelijk veel uit of u uw bril vooral op kantoor achter de computer gebruikt of dat u, als vrachtwagenchauffeur, de hele dag op de weg moet letten.

De research bij de fabrikanten van brillenglazen is vooral gericht op het kijkcomfort. Relaxed kijken door het hele brillenglas zonder hinderlijke vertekeningen aan de zijkanten. Ook het elimineren van zônes in het glas waardoor u minder goed ziet, is een belangrijke doelstelling. Dat is allemaal vooral essentieel bij glazen met hogere sterktes en bij multifocale glazen voor dichtbij en veraf.

Soms is het beter om voor verschillende activiteiten verschillende brillen te hebben. Zo kiezen steeds meer mensen voor een aparte bril die alleen achter de computer gebruikt wordt. Wij stellen de leesafstand en de hoek waaronder u kijkt dan perfect af op uw houding waardoor u volledig ontspannen en natuurlijk achter uw bureau zit. Dat voorkomt vermoeidheid, hoofdpijn en nekpijn.

Iemand die veel golft, kan daarvoor een aparte bril aanschaffen waarmee hij of zij de bal in de verte en bij het putten op de green allebei haarscherp kan zien. Kwestie van kijkafstanden vaststellen en op de juiste wijze in het glas verwerken. Als extraatje hebben de glazen in zo’n golfbril een contrast-verhogend tintje waardoor de bal beter te volgen is.

Kortom, er is veel mogelijk en de innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Niet zelden overigens ook doordat onze veranderende leefstijl om nieuwe oplossingen vraagt. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kom gerust eens vrijblijvend langs in één van onze winkels. Onze medewerkers maken graag tijd om u te woord te staan.

deel het op:

Laatste Nieuws